Kalcium för kvinnor

Visste du att fördelarna med kalcium för kvinnor uppväger riskerna för kalciumbrist. Och rätt kalciumtillskott är viktigt för dem som vill hålla benen starka och friska. Men vad är fakta om den gemensamma isotopen av kalcium?

Kalcium och osteoporos?

I flera år har kalcium använts som ett substitut för andra ämnen som har kopplats till ökad bentäthet. Men nyligen har forskningen funnit att en del av kalcium i mjölk faktiskt kan vara ansvarig för att minska bentätheten.

Mjölk är en bra källa till kalcium, men mjölkkor matas med hormoner, antibiotika och tillväxtstimulerande medel. Som kan skapa skadliga nivåer av föroreningar. Dessa kemikalier påverkar hormonnivåerna i mjölkkor, vilket resulterar i en minskning av mängden kalcium som finns i komjölken. De ökade nivåerna av gifter i mjölkprodukterna kan då ha en effekt på kroppens ben. Och därmed leda till en mer mottaglig uppbyggnad av kalcium i kroppen.

Mejeriprodukterär bra för din benstomme och kan tas upp i kroppen genom att äta mejeriprodukter. Vissa människor rapporterar att kalciumtillskott kan vara till hjälp om man inte får tillräckligt med kalcium från matkällor.

Det är svårt att få kalcium från livsmedelskällor

I vissa delar av världen på grund av de höga föroreningarna. Vilket innebär att det ofta är nödvändigt att ta tillskott. Tillskott finns tillgängliga i hälsokostbutiker och online. Men kom ihåg att märket du väljer ska vara detsamma som det som din läkare har ordinerat åt dig.

En isotop av kalcium är en annan term som kastas runt när det gäller kalciumbrist, särskilt bland unga vuxna. Som försöker få mer kalcium i sin dagliga kost. Denna isotop är hämtad från havsvatten som innehåller fosfor, natrium, kalium. Och andra element som våra kroppar behöver för friska ben. Det rapporteras att havsvatten innehåller högre mängder kalcium än någon annan känd källa.

Kalcium är ett mycket viktigt vitamin

Och alla behöver det för att upprätthålla ett friskt nervsystem och friska ben. En liten mängd kalcium i din diet är avgörande för att främja god hälsa. Det är inte bara viktigt för människor att äta tillräckligt med kalcium, utan de måste också konsumera rätt mängder kalcium. För kvinnor som är gravida eller ammar rekommenderas kalciumtillskott, men inte alla kan ta tillskott.

Kalcium är en vanlig isotop av kalcium är lätt tillgänglig och är en bra ersättning för kalciumtillskott. Isotopen absorberas lättast i tunntarmen, som är en del av kroppen. Som är lätt att överarbeta och bli av med kalcium. Denna isotop transporteras in i blodomloppet där den kommer att transporteras till ben, muskler och mjuka vävnader för absorption.

De hälsofördelar och risken för kalciumbrist

Är mycket viktiga för både kroppen och hjärnan. När du får massor av kalcium från maten vi äter kommer det att finnas tillgängligt för alla kroppens organ.

Om du inte får tillräckligt med kalcium, och du behöver näringsämnena i din diet för att främja ett friskt nervsystem. Och hjälpa kroppen att lagra en högre mängd kalcium, är kalcium ett bra sätt att öka ditt kalciumintag. Utan att behöva ta ytterligare tillskott. Kalcium är en vanlig, en naturlig isotop av kalcium finns i växter, livsmedel och till och med mjölk.

Eftersom kalcium är naturligt förekommande, kan ingen mängd tillskott ersätta det kalcium du skulle få från de livsmedel du äter. Kalcium är ett bra mineral för dina ben och hälsa. Se till att äta mycket mejeriprodukter och undvika saker som bearbetade livsmedel. Som innehåller konstgjorda konserveringsmedel och tillsatser och stora mängder socker.